Wednesday, 13 December 2017

Apple Watch Series 3 GPS 42mm Nike+

The full name is quite mouthful.

This is my first Apple Watch ever in my life. I have it for around in less than 24 hours. I am excited to using it.

Continue from last post, I bought it at C-Zone, and the tempered glass in Telstar in 1st Floor.

I did activate the watch on the go when I reaching to the parking spot.

With the help of W2 chip, it helps detect iPhone when it's nearby. On the iPhone a menu to connect with Apple Watch was appeared on my phone.

Then on the phone I have to scan some code on the watch. From there the syncing has started. It took about 10-15 to have initial setup with iPhone.

Of course I play around with the watch and the apps. Here are some thoughts:

- Watch Face, with Nike edition, we have extra special Nike watchfaces analog and digital. And with others options of watchfaces, we can slides to more than 10 watchface options that suit yourself on that time. For example when you feel like more active, use the Nike watchface with health related complication. When you on funny mood, use Mickey watchface.

The Apple Watch's screen is turn off when it's idle mode. When we turn the watch into ourself, the watch will turn on for about 15 secs.

- iPhone photo shutter app, it's convenience to take picture with phone. It's cool.

- GoPro, quite hard to use because, iPhone need to connect with GoPro wifi first then activate the app.

And of course I already tried to debug my app on this watch as well.

OK. Will catch you later.

Tuesday, 12 December 2017

Completed the Ecosystem with Apple Watch

Today I went to IOI City Mall, looked for not only an Apple Watch, but also its screen protector or something like tempered glass for the watch. For your information, shops like Machines, Harvey Norman, All IT and C-Zones don't sell tampered glass for smartwatch. I found smartwatch tempered glass at a specialist shop (not gerai) on casing and accessories. It's the same level with C-Zones.

I will not buy an Apple Watch if I did not find a screen protector. Because the Apple Watch is too expensive to wear naked. And by founding it, I purchase my Space Gray Apple Watch 42mm Nike+ at C-Zones, then go to the accessory shop which is the same level. And that is it, in 12/12/2017 I completed the whole Apple Space Gray 2017 Collection.

Speaking of 12/12, there is actually an online sales in some retailers online shop such as Switch and Machines. In addition, Lazada also has its own Apple section, and Lazada has became an authorized Apple reseller now. In conjunction with 12/12 online revolution, Lazada also offer some sales on various of products including Apple products. I actually ordered an Beats X, blue one. Black version already sold out. It priced at RM480 from normal RM600. Well the earphone also complete the whole experience of mobile technology.

You know this year, the technological improvement is quite massive. And, as I turned 30 on this year 2017, it's making that I have ready for years coming for mobile app development. The software that I will build will need to support these latest devices. So it's an investment generally for my business. And sometime I can call this kind of business is lifestyle business. Solving lifestyle problem and hopefully many people has this kind of problem that need some great solution for that.

I wrap it up with, to thanks to Allah for rezeki given and families member that have been support me until now. See you on the next post.

Friday, 8 December 2017

Hello December

Hi December 2017. Datang juga kamu untuk tahun ini. Kejap je masa berlalu dari awal tahun 2017 tup tup dah nak penghujung 2017. Ape pun nak habaq 2017 memang awesome.

Kawe ready sokmo nak start 2018 nanti. Benda nak fokus pun lebih padu, maksudnya lebih spesifik.

Update sekarang, tengah belajar ARKit guna SceneKit. Kalau nak tahu ARKit tu adalah framework Apple sediakan untuk develop augmented reality. Phone pun kena power juga nak run ARKit ni. Ape pun ARKit memange awesome juga. Dia bukan sahaja untuk hiburan atau hype semata-mata, tapi boleh dijadikan sebagai utiliti juga tau. Contoh app macam Measure Kit app. Boleh ukur benda dalam dunia nyata.

Ape pun jangan berhenti untuk belajar benda baru dan lebih advance. At the same time juga, saya ada masuk course Code Design by Meng To. Itu juga bagus dalam memperhalusi seni reka graphic untuk mobile app. Bukan main tembak sembarangan je. Lagi-lagi kalau kerja indipendant ni, kena belajar dengan orang yang lebih hebat, dan mereka tu memang lebih banyak bekerja dengan pelbagai lapisan client.

Alrite, bertemu di post seterusnya. Btw, saya ada juga start YouTube channel bernama Hijazi Tech, untuk saya kongsikan some tech, unboxing or review. Stay tune.

Thursday, 30 November 2017

Slim and Sexy

Ni kisah Apple. Walaupun mereka tidak nyatakan kepada umum, tapi saya rasa Apple ni sebenarnya menjual seks dengan barang-barang mereka. Jangan salah anggap. Seks kat sini bermaksud cantik, langsing, mengiurkan lantas menjadi seksi.

Ye, saya menggunakan MacBook Pro Touch yang baru. Saya pada dasarnya tidak suka ia kerana tidak mempunyai pelbagai ports. Tapi, tapi sebab dia seksi saya still sayangkan laptop ini. Serius lain dari laptop-laptop Apple sebelum ni, ini kali pertama saya pakai color space grey. Sebelum ni semua laptop Apple color aluminum silver.

So agak exciting di situ. Jadinya hitam itu menawan bukan ? :)

p/s: Selain MacBook Pro 2017, barang Apple lain semua saya beli Space Grey. Semua sedondon dan seksi. Tapi kena pakai 'baju' properlah.

Hiccup Hampir Sebulan

Sebelum saya dapat setup my dream home office, sebelum ni memang terjadi benda yang agak membuatkan bisnes saya sedikit hiccup. Dia mungkin sedikit berpunca dengan emosi, dan kurang juga sebab machinary. Dalam konteks software ni, komputer yang anda buat untuk develop lah.

Nak dijadikan cerita pada bulan September saya ingat, saya ada buka casing Macbook Pro Retina yang dulu. Jadi nampak lid dan body tidak 'ngam', so apa yang saya buat adalah menghantar komputer tersebut ke kedai yang saya pernah hantar dulu untuk baiki chip dan tukar bateri di OKCS Bangi.

Yang menyedihkan adalah bila saya minta mereka betulkan lid tersebut, dengan tidak semena-mena screen tersebut tidak menyala lagi. Memang pelik lah sebenarnya. Sebelum ni OK je, then entah macam mana depa buat jadi macam tu. So, mereka suruh tinggalkan komputer untuk pemeriksaan lanjut. Tapi saya juga yang tidak bersetuju, nak hantar ke OKCS Seri Kembangan, bagi mereka tengok juga, mungkin sebab lebih dekat.

Tup-tup tunggu punya tunggu dah sebulan juga komputer tu kat kedai, actually mereka hantar ke service centre di Imbi, test punya test still tak dapat baiki juga chip visual ke screen. Lama siot nak test punya test ni. Memang saya rasa macam tak ada dah harapan MacBook ni nak kembali normal semula. Si bos OKCS Bangi ada bagi suggestion untuk jual sahaja laptop tu. Ish ish ish. Sedih gak kan. Gitu lah hidup Macbook Pro tersebut, dah berjasa kepada saya 3 tahun 7 bulan camtu, hampir 4 tahun kan. Pada masa tersebut masih elok dan gagah lagi, tapi apakan daya.

Mungkin kisah sakit Macbook ini start dari hantar ke kedai untuk tukar baterinya. Ini kisah 3 bulan sebelum hantar betulkan lid tersebut. First, hantar dekat kedai MacNote Seri Kembangan, take note, nama kedai MacNote, tapi staff dia cam tak bagus, serius tak da tauliah tentang Mac. First, buka laptop pun masukan skru balik salah. Benda-benda asas ni kalau salah, apa lagi nak buat benda lebih kompleks macam tukar bateri, kalau tak betul cara meraka buat. Walaupun mereka staff bawahan, mereka perlu diberi tunjuk ajar yang betul, cara nak cakap dengan customer. Sebab, mereka boleh pula compare dengan PC, MacBook bateri tak boleh cabut, PC boleh. Memang lah camtu kalau tak tak de korang nak buat MacNote kedai komputer. Kalau macam PC lagi bagus, boleh tukar cam tu je bateri tu beli kat kedai. Sebab pengguna ada masalah macam tu lah, korang buat bisnes tu kan?

Jadi, bukan nak condemn kedai-kedai komputer ini, mereka juga ada membantu menyelesaikan masalah komputer Mac saya yang lain. Cuma, bila comes to my own main machine, in the future, I will not give risk to give them to open it. Memang perasaan tu cam tak best langsung bagaimana mereka handle computer kita. So, kalau boleh hantar kat Authorized Service, walaupun lebih mahal. Sebab risiko dia jika dihandle oleh orang yang tak bagus boleh menyebabkan komputer anda lebih rosak dari kondisi sekarang. Bahaya tu. Kalau anda rasa tak kisah kalau something happen dan anda ada backup, dan bajet anda kurang, boleh cuba kedai-kedai komputer biasa tersebut.

OK, sampai sini sahaja coretan maintaining komputer anda. Sebab, komputer bukan tahan selama-lamanya pun, akan ada masa ia perlu diservice. Jadi sila fikir sewajar-wajarnya. Saya dah lakukan kesilapan dan ini adalah perkongsian anda. Kalau terbaca post ini boleh share juga pengalaman anda service komputer.

Terima kasih, Hijazi.


Wednesday, 29 November 2017

iPhone X and MacBook Pro with Touch Bar

Praise to Allah, as the company has been operated, I have been saving up for the next cycle for the mobile app development. And at some point of time we have to catch up with latest technologies as tool to keep me relevant and to serve better, and create better products.

As the title mentioned, I have a chance to be among the firsts of Malaysian users to get their own iPhone X when it's first launched in Malaysia. I got it at IOI Puchong at EpiCenter on 24th of November 2017.

And recently received the new MacBook Pro 13" with Touch Bar just today. I ordered it on Apple Store in night of 20th November which is my birthday. So it took about 9 days to reach to my hands.

I took some unboxing videos, and hopefully will be able to edit and upload it somewhere. I might think people will not interested in that video but yeah, why not I think as a hobby.

OK, until next post, stay awesome.


Monday, 13 November 2017

Moving Out in Cyberjaya

I have been busy for weeks for moving out phase. I am moving out from terrace to a condo house also in Cyberjaya.

So there is so much help from latest tech that can help mea ease the journey of moving stuff.

To start off, we hunt for the house using apps like mudah and also iProperty. But mudah help us (me and wife) to find a suitable agent.

Then we use MaidEasy to book a move-in package cleaning. It's cost about RM275 for a 1000sqft house.

Then we use theLorry.com app to book for moving in lorry. I tried using their web app and also their native iOS app too. I had problem when to enter the coupon code which can give 10% of the discount, but not working on both on app and website. We used 3-tonned lorry with 2 workers. It cost about RM420.

We bought some boxes about 20 boxes, from the box company.com, we not purchase online but go to their store at Endah Parade, Bukit Jalil. They also sell other things like bubble and wrap for move-out process.

All in all, we are happy of moving out and we can have a better life moving forward.

Till then.

Apple Watch Series 3 GPS 42mm Nike+

The full name is quite mouthful. This is my first Apple Watch ever in my life. I have it for around in less than 24 hours. I am excited to...